Evenimentul Adventure Airsoft Contest face parte din noul concept de concurs denumit Patrula Airsoft Romania (PARO) iar una din aceste etape se desfasoara in Cetatea Alba Carolina , organizat de ASOCIATIA DE AIRSOFT “SUPER DADDYS” in colaborare cu PRIMARIA MUNICIPIULUI ALBA IULIA. Avand in vedere restrictiile pe care le impune acest sport, de regula, desfasurarea oricarui joc de airsoft are loc departe de ochii publicului astfel imaginea lui este distorsionata. Evenimentul pe care noi il organizam, ajuns deja la Editia a 2-a, este revolutionar din acest punct de vedere, desfasurarea lui fiind transparenta si accesibila vizual, in cadrul Cetatii Alba Carolina.

Competitia sportiva ce a avut loc pe data de 20.08.2016 la Alba Iulia si anume prima Editie a concursului Adventure Airsoft Contest, s-a concretizat vizibil anul acesta (2017) intr-un concurs de airsoft la nivel regional, astfel cinci asociatii de Airsoft din mai multe judete ca: Hunedoara(DAC Deva), Alba(Super Daddys), Mures(Ludus Legio), Brasov(CSABv), Cluj (Renegades); s-au unit sub egida PARO mentinand aceeasi directie de joc sportiv, adrenalina in teren si emotia creata de jocul de airsoft si patrula in adevaratul sens al cuvantului.

Concursul se va desfasura pe toata perioada zilei de sambata 27.05.2017, echipele intrand pe traseu la interval de 30-45 de minute. Concurentii vor avea de trecut mai multe probe cuantificate, in functie de dificultate, cu un anumit punctaj fiecare. Probele la care vor concura unele dintre cele mai bune echipe de airsoft din tara sunt : 1. Eliminare cuib mitraliera ,2. Cunostinte acordare prim-ajutor , 3. Eliminare ambuscada , 4. Aruncare grenada , 5. Sniper , 6. Orientare , 7. Eliberare ostatic , 8. Transport VIP , 9. Proba puscas , 10.Tir static , 11. Proba surpriza.

Pe tot parcusul traseului echipele vor fi insotite de arbitrii care cronometreaza si puncteaza fiecare atelier in parte urmand ca la final sa se stabileasca castigatorii. Se vor premia atat ocupantii locurilor 1, 2 si 3 cat si cel mai bun comandant, medic, lunetist, grenadier, navigator.
Pentru a se familiariza cu acest sport, pe tot parcursul zilei, va fi deschis un atelier de tir gratuit deservit de jucatori de airsoft experimentati. Prima editie a Adventure Airsoft Contest s-a concretizat si prin atelierul de agrement deschis publicului larg, care a fost deservit de colegii de la Airsoft-Cluj.ro, acestia nesemnaland nici un incident pe toata perioada de desfasurare a evenimentului. Aici se pot executa trageri cu diverse tipuri de replici in diverse modele de tinte si se pot afla detalii despre armele reale de tip M4, AK 47, SVD etc. Tot in aceasta zona vom organiza si un concurs pentru amatori, detalii legate despre probe si premii o sa gasiti pe site-ul evenimentului contest.airsoftsuperdaddys.ro

Castigatorii din prima editie Adventure Airsoft Contest – Tir Amatori, la egalitate de puncte, au fost Tabalus Traian si Ardelean Marius, primind ambii ca si premiu cate un pistol pentru airsoft iar pe locul doi s-a clasat Rob Denis care a primit ca si premiu o replica pentru airsoft a unui shot-gun, acestia primind reconpensele in cadrul festivitatii de premiere a concursului.

Prin prisma expunerii, a fost unul dintre cele mai mediatizate evenimente de airsoft, atat la nivel local cat si in mediul internaut, atat anterior desfasurarii acestuia, pe perioada desfasurarii cat si dupa acesta.

Misiunea noastra pana acum am sustinut-o din propriile forte, iar evenimentul Adventure Airsoft Contest a fost pus la cale in primul rand cu sustinerea Primariei Municipiului Alba Iulia. Speram ca toate cele planificate de noi pentru ziua concursului sa se intample intocmai pentru ca la sfarsitul zilei toti cei implicati in mod direct: concurenti, organizatori, voluntari sa fie multumiti de ziua petrecuta impreuna iar cei implicati indirect, spectatorii, sa traiasca o zi de neuitat in Cetatea Alba Carolina.

Vino sa cucerim Cetatea!

Adventure Airsoft Contest, ed. II.
Va asteptam!